19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Červená řepa pečená v soli

Název Množství a jednotka
červená řepa 4 - 5 ks
sůl 1 kg

Kuchyně: italská
Příprava: 05 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Červenou řepu vcelku omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Do pekáčku s vysokými okraji nasypeme kilo soli (nebo podle potřeby), do soli posadíme řepy tak, aby byla vidět polovina a dáme do vyhřáté trouby péct na 180° asi hodinu a půl až dvě hodiny, podle velikosti řepy. Po upečení necháme řepu chvíli odpočinout, nepícháme hned do horké řepy, vystříkne vřelá šťáva! Upečenou řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu k masu, se zeleninou, s balkánským sýrem, sýrem feta nebo jen tak.


 


RECEPTY

Šípkové cukroví

Postup: Z moučkového cukru, mletých loupaných mandlí, lžíce šípkové zavařeniny a dvou... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s nivou

Postup: Vajíčka uvařené natvrdo a nivu nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové kuličky

Postup: Čokoládový krém smícháme s višňovou marmeládou, přidáme strouhaný perník a rum... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboračka

Postup: Mrkev, bulvový celer, kořenová petržel, hlávková kapusta,to vše nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Tortilly plněné vepřovým masem a zeleninou

Postup: Vepřovou kýtu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

ESHOPY

Malecha's

Levná drogerie Německo. Kvalitní drogerie a potraviny z Německa, které u nás...